Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet. logo provincie Antwerpen

Aanbod schooljaar

Bij een bezoek aan het Suske en Wiske Museum doe je altijd de Striptoer. Wil je je nog meer onderdompelen in de wereld van de strip? Boek dan ook de workshop Striptekenen en/of de Buitenactiviteit.

Striptoer

Striptoer

Doe samen met je klas de Striptoer en ontdek wat je allemaal nodig hebt voor het maken van een goed stripverhaal. Niemand minder dan Vandersteen zelf neemt je mee door 9 kamers en geeft tips en uitleg.

Improviseer met je klasgenoten een waanzinnig verhaal, ontdek de typische kenmerken van een slechterik en probeer zelf maar eens te bewegen als een stripfiguur!  Aan het einde van de Striptoer heb je een onvergetelijk avontuur beleefd én je eigen stripverhaal gecreëerd.

Workshop

Deze workshop kan je boeken aansluitend aan de Striptoer om 11.30 uur, of om 15 uur. 

Striptekenen

Er komt heel wat kijken bij het maken van een strip. Om te beginnen heb je leuke stripfiguren nodig! Daarnaast is een goed verhaal en een pakkende cover ook belangrijk. Maar hoe breng je dat verhaal nu in beeld? Dit (en nog veel meer!) komt aan bod tijdens de workshop Striptekenen. Tijdens deze één-uur-durende actieve les focussen we op de bouwstenen van strips, zoals stripfiguren, het verhaal en de cover. Boordevol ideeën en gewapend met tips en tricks keer je terug naar de klas.

Buitenactiviteit

Maak je bezoek helemaal compleet met een activiteit in de tuin van het museum.

Buitenactiviteit

Genoeg binnen gezeten? Maak je bezoek aan het Suske en Wiske Museum helemaal compleet met deze bruisende buitenactiviteit. De kinderen gaan tijdens deze leuke en leerzame zoektocht actief aan de slag. Als leerkracht begeleid je zelf de groep. Let op: De activiteit gaat door buiten in de tuin van het museum en een groot deel van de tuin is bos, dus voorzie dus zeker gepaste kledij.

.

STEM-week

Kom tijdens de STEM-week een hele dag naar het museum en combineer strips en techniek.

STEM-week

Na het grote succes van vorig jaar organiseren we van 20 november tot 24 november 2023 weer de STEMweek in samenwerking met het Provinciaal vormingscentrum Malle! Kom met je klas een hele dag (van 9:30u tot 15u) naar het museum en doe verschillende workshops die inzetten op creativiteit en STEM. Naast uitvinden met Barabas, doe je uiteraard ook de Striptoer in het museum.

Leerjaar: 5 en 6