Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet. logo provincie Antwerpen

Kunstendag voor Kinderen

Gepubliceerd door marleen op

Op zondag 19 november vindt de volgende editie van Kunstendag voor Kinderen plaats met als thema ‘topstukken’. Kom naar het Suske en Wiske Museum, ontdek Vandersteens eerste album Rikki en Wiske in Chocowakije en creëer jouw eigen topstuk!

De avonturen van Rikki en Wiske is het eerste stripverhaal uit de reeks die nadien Suske en Wiske werd. Het verhaal werd vanaf maart 1945 gepubliceerd in de krant De Nieuwe Standaard, in 240 zwart-wit stroken. Elke dag verscheen er één strookje, waarbij de lezer aan het eind van elke aflevering nieuwsgierig werd gemaakt naar het vervolg. Tijdens Kunstendag voor Kinderen ga je zelf aan de slag met enkele van deze strookjes. Je verzamelt ze aan de hand van het beantwoorden van leuke vragen uit Rikki en Wiske in Chocowakije. Zo ontdek je het album én creëer je, net als kinderen vroeger, jouw eigen topstuk!

Kunstendag voor Kinderen is gratis en hoef je niet te reserveren. Wil je deze dag combineren met de Striptoer? Dat kan, maar deze dien je wél te reserveren op deze site. De striptoer is betalend en start op vaste uren: 10u, 12u30 en 15u.