Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet. logo provincie Antwerpen

Kandidaat-kopers voor Suske en Wiske gezocht – marktbevraging

Gepubliceerd door marleen op

Kandidaat-kopers voor Suske en Wiske gezocht – marktbevraging

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen een bod uitbrengen op het Suske en Wiske Museum of de zogenaamde villa Vandersteen (Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout). Zij moeten daarbij aan de volgende drie voorwaarden voldoen:

  • Minstens de schattingsprijs bieden van 775.000 EUR.
  • Een nota toevoegen waarin zij aangeven hoe zij de link tussen de site en het oeuvre van Vandersteen willen bestendigen en publiek toegankelijk maken. En specifiëren welke onderdelen van de huidige werking zij in welke mate willen bestendigen.
  • Aangeven of hun bod mag behouden worden als het Suske en Wiske Museum daadwerkelijk te koop zal worden aangeboden na goedkeuring door de provincieraad op 28 september 2023, waarna de officiële biedingsperiode start.

Een bod uitbrengen?

  • Een bieding onder gesloten omslag indienen kan via e-mail: vastgoed@provincieantwerpen.be
  • In deze verkoop zijn niet de inboedel, noch de collectie van het Suske en Wiske Museum inbegrepen maar enkel de gebouwen. De inboedel en collectie zullen deel uitmaken van een aparte overeenkomst, afhankelijk van de bestendigingsplannen van de toekomstige eigenaar.

Meer informatie?

Geïnteresseerden kunnen via e-mail aan team.vastgoed@provincieantwerpen.be de volgende informatie opvragen:

  • Schattingsverslag
  • Informatieve nota over het Suske en Wiske Museum

Bijkomende vastgoedinformatie is telefonisch verkrijgbaar via 03/240 66 99.

Een afspraak maken voor bezichtiging of meer informatie inwinnen over het aanbod van het Suske en Wiske Museum kan via suskeenwiske@provincieantwerpen.be