Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet. logo provincie Antwerpen

Erfgoeddag

Gepubliceerd door marleen op

op Erfgoeddag doe, zoek of kijk je in het Suske en Wiske Museum met een ‘Beestige Blik’.

Tijdens ‘Doe met een beestige blik’ kruip je als bezoeker in de huid van een dier uit het album ‘De Beestige Brug’. Al spelenderwijs ontdek je de leefwereld en bedreigingen van het dier. Met deze bevindingen ga je creatief aan de slag en creëer je je eigen stripcover.

Tijdens ‘Zoek met een beestige blik’ ga je, met een werkboekje in de hand, op ontdekking naar dierensporen in de tuin van het museum.

 

Tijdens ‘Kijk met een beestige blik’ onderzoeken we de blik van Willy Vandersteen op de dierenwereld en hoe dit zich uit in zijn omvangrijke oeuvre. Deze tentoonstelling neemt jong en oud mee naar de scoutstijd van Vandersteen. Als scout vertoefde hij vaak in de natuur en observeerde hij zo ook het dierenrijk. Dit vormde een bron van inspiratie voor latere verhalen. Wat hij de moeite van het bewaren vond, verzamelde hij in zijn scoutsmap. Deze wordt gepresenteerd in de gereconstrueerde werkkamer, die je tijdens Erfgoeddag gratis kan bezoeken. We duiden tevens welke rol dieren in zijn verschillende werken spelen en dagen de bezoekers uit zich af te vragen in welke mate deze al dan niet getuigen van de ‘animal turn’.

Daarnaast kan je in de cafetaria naar live muziek luisteren van ‘Zoek & De Reizigers’ of in het atelier een leuk album lezen waarin dieren de hoofdrol spelen.

Zoek & De Reizigers is een Nederlandstalige band die u graag meenemen op een swingende taaltrip. Vrolijke en ernstige liedjes wisselen elkaar af. Ze kietelen de lachspieren en grijpen naar de keel. Zang: Peter Van Gucht, gitaar: Jo Liégeois, piano: Bram Reps, drums: Jeroen Schram, bas: Dries Welkenhuyzen

Kortom, Erfgoeddag in het Suske en Wiske Museum is een ‘beestige’ dag voor iedereen! De Striptoer kan je deze dag niet boeken. Inkom gratis. Reserveren is niet nodig.