25 jaar Suske en Wiske Museum – Scholenwedstrijd!

Het is feest in het Suske en Wiske Museum, want het leukste kindermuseum van Vlaanderen blaast dit jaar 25 kaarsjes uit! Om deze bijzondere verjaardag te vieren, organiseren we een speciale win-actie onder scholen met een wel héél bijzondere prijs: de volledige Suske en Wiske collectie én een meet and greet met de tekenaars!

De opdracht: Maak met je klas een stripverhaal, een rap, of een mooi kunstwerk met als thema ‘Het Suske en Wiske Museum over 25 jaar’.

Het Suske en Wiske Museum is de afgelopen 25 jaar hard veranderd. Wat begon met een tentoonstelling en een speurtocht, is nu een modern, computergestuurd museum. Maar wat hierna? Kunnen we in 2047 Suske en Wiske in levende lijven ontmoeten? Werken de uitvindingen van professor Barabas écht? Verwerk jullie origineelste idee in een strip, of een ander creatief werk en win de volledige Suske en Wiske collectie, een gratis klasbezoek aan het Suske en Wiske Museum én ontmoet de tekenaars van Suske en Wiske: Luc Morjaeu en Peter Van Gught!

Geen inspiratie? Open dan hier twee voorbeelden om meteen aan de slag te gaan. Natuurlijk zijn we op zoek naar originaliteit en zijn dit maar tips die we je meegeven. Kies als klas zelf een manier om jullie idee vorm te geven. Beeldmateriaal nodig? Stuur een mailtje naar suskeenwiske@provincieantwerpen.be en wij helpen je verder!

Meedoen:

Wie: 3de t/m 6de leerjaar lager onderwijs

Wanneer: bezorg ons jullie inzending uiterlijk 18 november. De winnende klas wordt bekendgemaakt op 23 november 2022.

Stuur je inzending naar:

Suske en Wiske Museum

T.a.v. Wedstrijd 25 jaar

Beauvoislaan 98

2920 Kalmthout

suskeenwiske@provincieantwerpen.be

25 jaar Suske en Wiske Museum!

26/11/2022

Kom naar ons grote verjaardagsfeest op 26 november en vier met ons mee!

19/11/2020 – 30/06/2023